Dit zijn de nieuwste trends in de badkamer

Wat zijn de belangrijkste trends in de badkamer voor 2022? De nieuwe badkamercollecties vallen op door matte materialen en afgeronde vormen. Grohe pakt uit met aangepaste douchekoppen voor kinderen én voor honden. Voor grote, luxueuze badkamers blijft een vrijstaand bad een echte eyecatcher.

Nieuwe materialen zijn al jaren aan een opmars bezig in de badkamer en de keuken – denk aan Solid Surface, acryl en quaryl. Desco pakt nu uit met nieuwe keramische bladen, die de exclusieve sfeer van marmer koppelen aan de voordelen van keramiek: onderhoudsvriendelijk, vlekbestendig, hygiënisch, sterk en krasvast. De tabletten voelen zijdezacht aan en komen in ultradunne varianten van amper 12 mm dun, maar ook in robuuste versies van 10 cm dik.

Ook ronde en natuurlijke materialen doen het tegenwoordig goed in de badkamer. Niet alleen voor ligbaden, maar ook bij kasten, wastafels en spiegels. Wij willen wakker worden in deze badkamer van het Franse Sanijura en dan douchen in stijl onder de grote ronde Pulsify, de nieuwe douche van hansgrohe met een diameter van maar liefst 28 cm.

Royaal vrijstaand

Onze woning wordt gemiddeld genomen kleiner de laatste jaren, maar voor elke trend is er een uitzondering. Naast heel functionele kleine badkamers is ook de ruime luxueuze badkamer terug van nooit weggeweest. En wat is er royaler dan een bad-eiland, een vrijstaand ligbad in het midden van de ruimte?

Weet je nog, die zinderende zomerdag aan zee waarop je het zijdezachte zand traag tussen je vingers liet glijden? Dat is het gevoel dat badkamerdesigners willen oproepen met het gebruik van matte materialen. Het komt terug in de matzwarte en matwitte Urban-kranen van Paffoni, het Correto-wasbekken van Inda en het Happy D2 Plus ligbad van Duravit.

Kinder- en hondendouche

Een kind een bad geven, dat kan een echt plezier zijn, met lekker veel schuim, badeendjes en veel geproest en gespets. Maar bij het afspoelen verandert de sfeer soms. Misschien is een grotemensendouche eigenlijk niet echt geschikt voor kinderhoofdjes? Daarom ontwikkelde hansgrohe een nieuwe versie van zijn Jocolino kinderdouchekop. Je kan kiezen uit drie dierenmotieven: zebra, leeuw of krokodil. De kinderdouche beschikt over twee straalsoorten, die zo zijn ontworpen dat er minder zeep in de oogjes zou terechtkomen.

Wie loopt dolgraag door vieze plassen en maakt vervolgens meer misbaar in bad dan het gemiddelde kind? Juist, brave Blackie, fiere Fifi of die sympathieke Samson. Hansgrohe komt nu met een douchekop met siliconen noppen, zo ontworpen dat het water diep in de ondervacht kan doordringen. Dat zou ervoor moeten zorgen dat vuil- en shampooresten beter worden verwijderd en dat je hond geen huidirritaties oploopt. De douchekop kan op elke standaard doucheslang worden geschroefd. Nog makkelijker: er is ook een optionele klikverbinding die je toelaat om snel douchekoppen te wisselen.

Meer info?

www.facq.be

www.hansgrohe.be

www.desco.be