Showroom in Londerzeel grondig verbouwd tot belevingscentrum

Ook een bouwbedrijf moet soms verbouwen. Wienerberger koos voor een grondige renovatie van zijn showroom in Londerzeel. Zo ontstond een gloednieuw belevingscentrum voor bouwers en verbouwers, waar het digitale en het fysieke met elkaar in dialoog gaan.

De Wienerberger showroom langs de A12 is al jaren een belangrijk informatie- en inspiratiepunt voor bouwprofessionals en particuliere bouwers, verbouwers en tuinliefhebbers. Ze kunnen er alle Wienerberger producten en oplossingen zien, voelen en combineren en krijgen daarbij indien gewenst het nodige advies van de showroomadviseurs. De nieuw ingerichte showroom kreeg er een extra dimensie bij: beleving. Inspiratiefoto’s, visualisaties, textuurschermen en andere digitale tools helpen om gepersonaliseerde oplossingen te vinden voor elke bezoeker.

Het traject van woondroom naar concrete materialen verloopt in 4 etappes.

1. Huiswerk
De belevingsreis begint al thuis. Via de website www.wienerberger.be kan je vanuit je luie zetel concrete info over je project opladen en een moodboard samenstellen met inspirerende foto’s. Je kan aangeven of het een renovatie- of nieuwbouwproject wordt, je specifieke architectuurstijl kiezen en eventueel plannen of foto’s van de woning opladen. Verder kan hij of zij al een moodboard samenstellen. Met een moodboard begin je doelgerichter aan je zoektocht en zo heeft de showroomadviseur al meteen een goed beeld van wat je wil en wat je mooi vindt.

Vergeet niet op voorhand je bezoek online in te plannen – zeker op de drukke zaterdagen is dat echt een must.

2. Ontdekkingstocht
In de showroom zelf kan je individueel of onder begeleiding van een showroomadviseur je ontdekkingstocht verderzetten, al dan niet in aanwezigheid van je architect of vakman. Je meldt je aan bij de registratieschermen en de webbased app begeleidt je langs de verschillende producten. Daarbij kan je makkelijk extra info opvragen via QR-codes of producten toevoegen aan je moodboard. De producten kunnen ook op handige presentatietafels uitgestald en vergeleken worden. Je krijgt ook een realistisch beeld van de textuur van de gekozen gevelstenen of kleiklinkers.
Ben je niet zo’n fan van die digitale interactie, geen nood. Dan kan je de ontdekkingstocht nog altijd op de vertrouwde fysieke manier maken: voelen, zien en beleven.

3. Visualisatie
Na de rondgang door de showroom kan je met de adviseur het project in detail doorpraten. Hij of zij beantwoordt al je vragen en informeert je over de mogelijkheden binnen het Wienerberger gamma. De babbel vindt plaats in één van de vier semi-transparante gespreksboxen die je vindt in een paviljoen centraal in de showroom. Die boxen zijn voorzien van de nodige schermen om je moodboard te presenteren en te vergelijken met informatie die de showroomadviseur aanreikt. De adviseur kan alle nuttige info in een handomdraai aan je bezoekersdossier toevoegen. Na afloop van je bezoek ontvang je je moodboard met toegevoegde informatie en visualisaties in je mailbox. Je kan ze ook op ieder moment raadplegen via de app.

4. Nooit met lege handen naar huis
De goede dingen van vroeger blijven behouden. Op het einde van je bezoek kan je – indien gewenst – nog altijd de gewenste fysieke stalen en documentatie van de gevelstenen, dakpannen en kleiklinkers mee naar huis nemen om verder te dromen over je inmiddels meer geconcretiseerde bouw- of verbouwdroom.

Meer info? Surf naar www.wienerberger.be/showrooms