Kies voor kwaliteit voor je buitenschrijnwerk in pvc

Peter Heirman uit Sint-Niklaas koos 30 jaar geleden voor pvc-ramen in zijn nieuwbouw. En ze zien er nog altijd zo goed als nieuw uit. Wat is het geheim van de lange levensduur van Peters ramen? Modekleuren vermijden, en kiezen voor degelijkheid en kwaliteit. Wij gingen een kijkje nemen.

Levensduur en modekleuren

Peter Heirman is Profel-verdeler sinds 1987. Toen hij in 1990 zijn privéwoning liet bouwen, had hij zoals elke bouwheer de keuze tussen hout, aluminium en pvc. “Voor mij was de keuze zeer duidelijk”, zegt Peter. “Hout viel meteen af omdat ik geen zin had om de ramen te herschilderen. Aluminium leek me toch wat duurder. Dus werd het pvc.” Het valt op dat er geen spoor van veroudering zichtbaar is op de raamprofielen van Peter Heirman. De kleur is even diepdonker als toen de ramen werden aangeschaft.

Peter Heirman heeft nog geen moment spijt gehad van zijn beslissing en prijst zich gelukkig met zijn kleurkeuze. “In die tijd moest iedereen staalblauw hebben, RAL 5011 was dé modekleur. Wij kozen bewust voor donkerbruin, bijna zwart. Omdat dat een tijdloze kleur is. Ik begrijp goed waarom zoveel mensen momenteel vaak voor zwart kiezen: daar ga je nooit spijt van hebben.”

Vooruitstrevend

En hoe zit het met het binnencomfort? “Wist je dat deze raamprofielen nog altijd voldoen aan de huidige bouwnormen?” zegt Peter. “De profielen van Profel waren hun tijd ver vooruit, zou je kunnen zeggen. Natuurlijk zou ik ondertussen wel kiezen voor hoogrendementsglas, toen was gewoon dubbel glas het beste dat je kon krijgen.”

Waarmee Peter niet gezegd wil hebben dat je altijd voor maximaal isolerend glas moet kiezen: “Het heeft geen zin om extra isolerende ramen te installeren als je muren of je dak niet heel goed zijn geïsoleerd. Je moet altijd naar de totale isolatiegraad van de woning kijken.”

Levensduur

In de dertig jaar dat hij zijn ramen heeft, heeft hij er nooit een probleem mee gehad, vertelt Peter nog. Zijn verklaring voor de stevigheid van de ramen en het beslag? “Je moet binnen de mogelijkheden van het materiaal blijven. Je kan pvc-ramen altijd nog groter maken, maar Profel is strikt in de maximale afmetingen. Dan kan je gerust zijn dat je een stevig raam hebt dat bij normaal gebruik makkelijk vijftig jaar meegaat.”

Pvc met aluminium look: het beste van 2 werelden

Je kiest voor pvc-ramen, maar wilt toch graag de uitstraling en look van aluminium? Profel biedt ook MATO aan, een structuurfolie met ruwe textuur of glad aan de binnenzijde én aluminium aan de buitenkant van het raam. Een dergelijk pvc- raam is daardoor niet van aluminium te onderscheiden.

Als je voor Profel kiest, dan ga je voor 100% Belgisch ontwerp en productie. Het 72 jaar oude familiebedrijf produceert ramen en deuren op zijn productiesites in Belgisch-Limburg. De kwaliteitsproducten worden verdeeld en geplaatst door gecertificeerde Profel Experts verspreid over het land.

Meer weten over de aluminium, pvc- en houten ramen en deuren van Profel? Ontdek het hier.