Industrieel of bohemian: welke stijl vind jij mooier in de keuken?

Hou je meer van een stoere interieurstijl, met beton, staal en ruw hout? Dan is een industriële keuken mogelijk iets voor jou. Of val je eerder voor natuurlijke elementen, planten, exotische patronen en bijzondere tegeltjes? Dan ben je meer het type voor een bohemian keuken. Zoek de tien verschillen tussen deze twee keukenstijlen.

Je woning weerspiegelt je smaak en je persoonlijkheid. Ook met de belangrijkste ruimte in huis, de keuken, druk je uit wie je bent en wat je mooi vindt. De keuken is geëvolueerd tot een leefkeuken, een ontmoetingsplaats waar we samenkomen om te praten, waar de kinderen hun huiswerk maken, waar we gezellig met de familie rond de tafel zitten om de gebeurtenissen van de dag te overlopen en waar we met vrienden van een aperitiefje genieten.

Industriële keukens, bohemian en zoveel meer

Net als woningen bestaan er keukens in heel veel stijlen. Bij Dovy vind je keukens in alle stijlen én allemaal op maat, optimaal aangepast aan jouw woning. Modern, landelijk, Scandinavisch… En zo kunnen we nog even doorgaan, maar in dit artikel focussen we op de industriële en de bohemian stijl.

Stoer en praktisch

Een industriële keuken herken je aan zijn hoge kasten en open wandkasten en het gebruik van basisingrediënten als beton, steen, verweerd hout en staal. Zwart en donkere houttinten spelen een belangrijke rol. Staal voegt een krachtig, rauw gevoel toe aan zo’n stoere en functionele keuken.

Veel opbergruimte

De hoge hangkasten en kolomkasten met open wandkasten erboven zorgen niet alleen voor een ruimtelijk en industrieel effect, ze creëren ook bijzonder veel opbergruimte. Deze industriële keuken combineert kolomkasten en onderkasten in matzwart laminaat met hangkasten in laminaat met houtstructuur. De onderkasten zijn voorzien van pottenladen en een binnenlade voor het bestek.

Robuuste look
Keukentoestellen worden vakkundig weggewerkt in het kookeiland zodat ze niet zichtbaar zijn. De voorzijde van het eiland is volledig open. Zo wordt er een zitgedeelte gecreëerd. In de open stalen rekjes kan je nog meer zaken opbergen. En uiteraard mag een Amerikaanse koelkast niet ontbreken in zo’n industriële keuken. De robuuste look van deze keuken wordt nog meer versterkt door het stalen glazenrek boven het eiland en het gasfornuis.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen halen de bovenhand in deze ongedwongen en gedurfde stijl. Denk aan keukenkasten in natuurhout, donkere eik, lichte eik, in fineer, met veel of weinig knopen in het hout of – budgetvriendelijker – in laminaat met een houtstructuur… alles is toegelaten. Zwart zorgt voor een opvallend accent en biedt wat rustig tegengewicht voor de drukke print van de vloer- of muurtegels.

Groene accenten

Een bohemian keuken is pas compleet met enkele groene accenten: dat kunnen zowel kamerplanten als verse kruiden zijn, en allebei mag ook. Werk af met accessoires in riet, rotan of macramé en laat het gestructureerd lijnenspel van kleine keukentegeltjes terugkeren als opvallend detail. Om de look compleet te maken voeg je er enkele vintage elementen aan toe en maak je gebruik van streelzachte materialen, velours bijvoorbeeld, of natuurlijke materialen zoals kurk.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.