In vijf stappen naar je perfecte badkamerrenovatie

Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Door jezelf de juiste vragen te stellen en met behulp van een moodboard en professioneel advies kom je verbazend snel uit bij de badkamer van je dromen.

Er zijn tal van redenen om je badkamer een kleine of grondige make-over te geven. Misschien is ze gewoon niet meer van deze tijd, misschien zijn er mankementjes aan, misschien wil je inzetten op energie-efficiëntie en meer comfort – of een combinatie van dit alles. Wat ook de reden is, onderstaand stappenplan komt altijd van pas bij je volgende badkamerrenovatie.

Love classy

Badkamerrenovatie: de basics

Bepaal eerst de omvang van het project: wens je een totale make-over of volstaat het om bepaalde onderdelen te vervangen? In deze fase is het ook een goed idee om een budget voor ogen te houden. Wat is het bedrag dat je wil spenderen? Heb je geen idee van wat je kunt krijgen voor je geld? In de 400 pagina’s dikke catalogus van Van Marcke – gratis te verkrijgen in elke showroom of te raadplegen op de website van Van Marcke – vind je de richtprijzen van alle mogelijke items. Sta ook al even stil bij wat je zelf echt belangrijk vindt in de badkamer. Welke elementen moeten er zeker aanwezig zijn in je nieuwe badkamer en welke kunnen even wachten?

Stay pure

Meten is weten, ook in de badkamer

In welke ruimte moet de badkamer komen? Vaak is dat de bestaande badkamer, maar andere ruimtes zijn in principe ook mogelijk. Meet de ruimte op en teken een plannetje op schaal. Duid de positie van ramen en deuren aan en eventuele schuine vlakken (als de badkamer onder het dak zit bijvoorbeeld).
Let op, als er in de oude badkamer een toilet zat en je wilt ook een wc in de nieuwe, hou er dan rekening mee dat je die afvoer niet zomaar kunt verplaatsen.

Go wild

Kies een trend

De keuze aan materialen voor een badkamerrenovatie is quasi eindeloos. Om een beetje orde te scheppen in het aanbod stellen de badkamerspecialisten van Van Marcke vier stijlen voor op basis van de actuele trends.

Feel natural

Waar voel jij je het beste bij? Ontdek hier de vier stijlen van Van Marcke.

Love Classy: onder deze noemer vind je badkamers met een hedendaagse en toch klassieke uitstraling. Gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en sierlijke accessoires, afgewerkt in zachte en neutrale tinten.

Stay Pure: badkamers voor minimalisten, die geloven in het credo ‘less is more.’ Tijdloze badkamers ook, sfeervol strak en herleid tot de essentie.

Go Wild: deze stijl wordt gekenmerkt door een smaakvolle mix van verschillende kleuren en vormen. Hij ademt creativiteit en energie.

Feel Natural: voor wie houdt van natuur in huis, en geniet van natuurlijke materialen en kleuren zijn er deze badkamers in een frisse en vrolijke stijl, met gebruik van hout en heldere kleuren. In deze badkamers mogen een paar planten niet ontbreken.

Maak een moodboard voor je nieuwe badkamer

Het staat je vrij om de stijlen van de badkamerspecialisten te volgen, maar je kan natuurlijk ook je eigen accenten leggen of je hoogstpersoonlijke badkamer bij elkaar mixen en matchen. Dan kan een moodboard wonderen doen. Knip foto’s uit interieurtijdschriften, sferen en elementen die je mooi vindt. Of kijk op Pinterest, waar je makkelijk zelf thema’s kunt samenbrengen tot een geheel. Nog makkelijker: markeer ze met een hartje in de online catalogus van Van Marcke.

Bezoek een showroom en vind de badkamer van je dromen

Als je je huiswerk hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap: het bezoek aan een showroom van badkamerspecialist Van Marcke. Dat is dé manier om badkamerelementen in mooi ingerichte badkamers te bewonderen, aan te raken en te ontdekken. De interieuradviseurs staan klaar om je vrijblijvend de juiste producten voor te stellen volgens jouw budget, stijl en wensen. Ze kunnen je helpen met de perfecte inrichting en indeling en een schets maken in 3D. Met een duidelijke en overzichtelijke offerte erbij, zodat je precies weet wat de badkamer van je dromen zou kosten.

Maak het jezelf gemakkelijk en maak hier een afspraak met een interieuradviseur bij Van Marcke.