Heet buiten? Zo hou je het binnen fris zonder energieverspilling

Wanneer de buitentemperaturen oplopen, is het een uitdaging om de binnentemperatuur onder controle te houden. Met een combinatie van buitenzonwering en passieve nachtkoeling doe je dat op een efficiënte, natuurlijke en duurzame manier. Dit zijn de vijf vuistregels voor een comfortabele zomer.

1. Hou het fris en hou de zon tijdig tegen

De zonnestralen warmen via het glas van je ramen je interieur op. En dan is het kwaad geschied, want de warmte die binnen zit kan in een goed geïsoleerde en luchtdicht gebouwde woning moeilijk opnieuw naar buiten. Het is dus beter de zonnestralen tegen te houden voor ze het glas bereiken. Buitenzonwering van Renson zorgt ervoor dat het binnen niet opwarmt. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Waarom geen rolluiken?

Met rolluiken bereik je toch hetzelfde effect? Klopt, maar dan ben je op mooie zomerdagen in een donker huis wel op kunstlicht aangewezen. En neen, screens zijn niet enkel weggelegd voor nieuwbouwwoningen. Ook op bestaande ramen kan je ze perfect laten opbouwen. Dankzij de Fixscreen Solar kan je zelfs kiezen voor screens op zonne-energie, zonder dat daarvoor elektriciteitsaansluitingen voorzien moeten worden.

2. Haal koelere nachtlucht binnen

Om oververhitting in huis helemaal voor te zijn, combineer je zonwering het best met nachtkoeling. Dat doe je zo: de screens de hele dag naar beneden en enkele ramen de ganse nacht open om je woning te als het ware te spoelen met koelere nachtlucht. Dat kan in alle veiligheid met inbraakveilige en insectenwerende nachtkoelingsroosters in of voor de ramen. Nachtkoeling scheelt ’s ochtends heel wat graden op de thermometer. Je wordt lekker uitgerust wakker in een aangenaam fris huis.

Aandacht voor veiligheid

Mooi meegenomen is dat de luikjes van de nachtkoelingsroosters van buitenaf niet zichtbaar zijn maar perfect ingewerkt zitten achter de gevelbekleding. Je kan de luikjes zelfs overdag met een gerust hart open laten als je er niet bent. Ben je aan nieuwbouw toe? Informeer dan naar de integratie van Renson nachtkoelingsroosters in je ramen of gevel. Verbouwplannen waarbij de ramen vervangen worden? Dan is dit ook voor jou een interessante optie.

3. Kies voor automatische sturing

Buitenzonwering werkt optimaal als ze automatisch aangestuurd wordt. Een lichtmeter monitort dan bijvoorbeeld de hoeveelheid zonnestralen en laat de zonwering automatisch neer vanaf een bepaalde drempelwaarde. Of je nu thuis bent of niet, je slimme huis zorgt voor zijn eigen binnenklimaat.

4. Ga voor een comfortabel binnenklimaat

Buitenzonwering overdag en passieve, natuurlijke koeling ’s nachts: het is niet alleen een energie-efficiënte combinatie die je een pak kan helpen besparen op koelkosten, maar het levert ook een aangenamer gevoel op binnenshuis dan geforceerd te moeten koelen. Een comfortabel binnenklimaat, kortom. Net daarom is nachtkoeling van Renson vooral ook voor slaapkamers een goede oplossing, veilig en aangenaam.

5. Wees voorbereid

Wacht niet tot de volgende hittegolf eraan komt om in actie te schieten. Wie nu goed voorbereid is, komt de komende hete dagen lekker ontspannen door. En in je frisse slaapkamer zal je extra genieten van een zalige nachtrust.

Renoveer nu je woning met Renson-screens en profiteer van 120 euro korting (excl. btw) op een windvaste Fixscreen (tot en met 30 juni 2022).