Een nieuwe keuken voor Inge en Noah uit Extreme Makeover

Ga direct naar de video

In een smalle ruimte is een enkelwandige keuken vaak een betere oplossing. Dat ontdekken ook Inge en Noah na de Extreme Makeover van hun woning.

Inge woont met haar zoontje Noah in een halfopen bebouwing in Ieper. Haar overleden man Thijs maakte de bestaande keuken eigenhandig in hout. Mooi, sfeervol en charmant, maar in een smalle ruimte zoals in deze woning was de dubbelwandige keuken niet echt praktisch.

Daarom gingen de Extreme Makeover-experts samen met de Dovy keukenconsultant aan de slag om een nieuwe keuken te ontwerpen die minstens even charmant en gezellig moest worden, en bovendien een stuk praktischer. Het resultaat kon je zien in de eerste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Waarom een enkelwandige keuken soms beter is

Keukens zijn er in allerlei vormen: L-keukens, U-keukens, G-keukens… Heb je veel keukenruimte, dan is de keuze groot. Is de keukenruimte aan de smalle kant, dan is een enkelwandige keuken of lijnkeuken vaak de beste keuze. Zo maak je optimaal gebruik van de beperkte ruimte en creëer je toch een open gevoel. Met een slimme inrichting heb je alles binnen handbereik. Naast het kookvuur beschikt Inge bijvoorbeeld meteen over twee ruime werkbladen, met eronder een handige pottenlade en een voorraadkast.

De materialen van de nieuwe keuken: laminaat en inox

In de woning van Inge en Noah is veel hout aanwezig en de nieuwe keuken sluit daar perfect bij aan. Voor de onderkastfronten stelde de Dovy keukenconsultant laminaat met houtlook voor, wat voor een gezellige en warme uitstraling zorgt. Maar nog meer hout zou van het goede teveel zijn. De mosgroene bovenkasten bieden een warm, zacht contrast, terwijl het werkblad in identiek mosgroen laminaat eenheid en rust creëert.

De spatwand in inox voegt nog een extra accent toe. Inox wordt veel gebruikt in professionele keukens: het is afwasbaar en bijzonder hygiënisch, goed bestand tegen vocht en vet, zuur- en hittebestendig.

De keuken in detail

De keuken zit vol handige details die van het dagelijkse koken een echt plezier maken omdat ze het werk vergemakkelijken. Met de zwarte trekkers open je kastdeuren en laden snel en moeiteloos. Het gasvuur en de oven onder elkaar concentreren alle kookarbeid op één punt. De dampkap is onzichtbaar ingewerkt in de bovenkast. Boven het werkblad geven ingebouwde spotjes het nodige licht. Ter hoogte van het raam werd in de plaats van een extra kast geopteerd voor muurbankjes. Die decoratieve elementen creëren een optimale lichtinval en een gevoel van openheid. En je kan er mooie potten, een vaasje of wat kookboeken op uitstallen.

Complete verrassing

De oude keuken ging trouwens niet verloren: die vond een plaatsje in de veranda, waarvan een knutselatelier werd gemaakt. Zo leeft de geest van Thijs verder in het huis.

De nieuwe keuken kwam als een complete verrassing voor Inge, die er helemaal in de wolken over was. De keuken werd ontworpen door een Dovy-keukenconsultant in samenwerking met de experts van Extreme Makeover.

Keuken in VR

Als je zelf een keuken koopt bij Dovy, weet je exact waaraan je je kunt verwachten. Elke Dovy keukenconsultant neemt zijn tijd om te luisteren naar de wensen van de klant. En hij laat de klant zijn toekomstige keuken altijd eerst in Virtual Reality bekijken. Dan kan de klant zijn keuken op zijn smartphone, laptop of met een speciale VR-bril bewonderen. Zo weet hij precies hoe zijn nieuwe keuken er zal uitzien.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.