Dit wordt dé nieuwe keukentrend van 2023

De laatste jaren zie je heel wat veranderen op het gebied van keukendeuren. Sommige van die evoluties en trends werden zelfs een hype. In 2023 zal dat zeker gelden voor verticaal gegroefde kastfronten.

Elk jaar bezoeken de interieurarchitecten van Dovy diverse nationale en internationale meubel- en designbeurzen. Zoals altijd kwam het interieurteam terug met de hoofden vol ideeën, inspiratie en concepten. En je kon er niet naast kijken: zowel in de interieur- als in de keukenbranche zag je verticaal gegroefde fronten voor de kastdeuren. Dat is momenteel een hot topic in de sector en we durven zelfs voorspellen dat het dé hype van 2023 wordt.

Nieuwe modellen
Na het beursbezoek gingen de interieurarchitecten van Dovy meteen aan de slag. In samenspraak met de ontwerpafdeling en de productie werden de ideeën verder uitgewerkt. Dat resulteerde in twee prachtige nieuwe keukenmodellen: de Raya, een greeploos keukenmodel met een verticaal lijnenspel op de mat gelakte deuren en de Rigata, hetzelfde model maar dan mét handgrepen.

De keukenmodellen hebben hun naam niet gestolen. Raya betekent ‘streep of lijn’ in het Spaans. Rigata komt uit het Italiaans en betekent ‘gegroefd’. Ze ademen allebei een chique, zuiderse sfeer uit.

Hedendaags of tijdloos?
De greeploze Raya pakt uit met kastdeuren voorzien van fijne verticale lijnen over de volledige oppervlakte. Dit model past vooral in woningen met een hedendaagse look. Clean, sober en strak zijn daarbij de sleutelwoorden en daar sluit de Raya perfect bij aan.

Mag het wat klassieker zijn? Kies dan voor de Rigata. Dit keukenmodel hoort eerder thuis in een woning met een tijdloos interieur. Met de verticale groeven en horizontale handgrepen oogt dit model iets traditioneler maar het straalt evenveel luxe uit als de greeploze variant.

Ultra stijlvol wordt het wanneer je deze keukenmodellen voorziet van een werkblad in natuursteen, of een natuursteenimitatie in composiet of keramiek. Een zwarte keuken met verticale groeven contrasteert ook mooi met zandkleurige muren en grote tegels. Om het geheel een zachte toets te geven, werk je af met ronde vormen, zoals bijvoorbeeld de afgeronde hoeken van het keukeneiland.

Zwart, wit of kleur?
De deuren van de nieuwe keukenmodellen zijn afgewerkt in matte lak. De fijne verticale lijnen zijn een lust voor het oog waarbij de subtiliteit in de afwerking zit. Het zijn die kleine details die je keuken een luxueuze sfeer geven waar je vele jaren van zult genieten.

Beide nieuwe keukenmodellen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren maar ze zijn nu al bijzonder populair in wit of zwart. Waar effen witte of zwarte kastdeuren eerder een koele, strakke sfeer uitstralen, zorgt het verticaal gegroefde patroon net voor een verzachtend effect. Combineer met het warme karakter van hout en enkele goudkleurige accenten voor een subliem effect.

Japandi-stijl
De Japandi-stijl is in opmars in het interieur en in de keuken. De term Japandi, ook bekend als Japans minimalisme, is een mooie mix van twee culturen en stijlen. Een interieur in Japandi-stijl combineert de rijke Japanse designtraditie met serene Scandinavische designelementen. Beide stijlen hebben een voorkeur voor natuurkleuren, functionaliteit, neutrale tinten en strakke lijnen. De Japandi-stijl is minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend met een vleugje speelsheid. Wit, zwart en natuurkleuren zijn overheersend, met hier en daar een goudkleurige toets. Het nieuw keukenmodel Raya past perfect in deze populaire stijl.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.