De zonneluifel die tot tien keer langer meegaat

Zonneluifels werden de laatste jaren groter, de doeken nog steviger. Door de warmere zomers worden ze ook intenser gebruikt. Waarop moet je letten als je een zonneluifel zoekt voor vele jaren onbezorgd genieten?

Het klimaat verandert. De 23 warmste jaren sinds 1833 liggen allemaal in de periode 1989-2020. De maxima nemen toe en hittegolven worden meer regel dan uitzondering. Je woning en terras afschermen tegen hevig zonlicht is een probaat middel tegen oververhitting. Buitenzonnewering is daarbij de logische keuze.

Zonneluifels doen exact dat: ze beschermen je terras en zorgen er tegelijk voor dat er geen direct zonlicht door de aanpalende ramen valt. De Belgische zonneweringsproducent Winsol signaleert daarbij een aantal opvallende trends.

Trends in zonneluifels: groter en steviger

Zonneluifels worden steeds groter. De gemiddelde luifel is vandaag meer dan 5 m breed en heeft een gemiddelde uitval van bijna 3,5 m. Dat wordt ten dele veroorzaakt door het feit dat de (schuif)ramen bij nieuwbouw en grondige renovatie ook steeds groter worden. En dat we met het hele gezin lekker in de schaduw willen zitten op het terras.

De Belg kiest zwaardere, kwalitatieve doeken voor zijn zonneluifel. Zo’n stevige doek heeft een aantal voordelen: het houdt de Uv-straling nog beter tegen, is ook bestand tegen een regenbui en heeft een langere levensduur.

Sterker en slimmer

We gebruiken onze zonneluifels steeds intenser. Door de ‘outdoor living’-trend brengen we meer en meer tijd buiten door, maar daarbij vermijden we graag direct zonlicht. Ook door de toename aan hittegolven moeten de zonneluifels vaker uitgeklapt worden.

Luifels worden slimmer: ze gaan niet alleen open als je zelf op de afstandsbediening of de knop duwt, maar worden desgewenst ook aangestuurd door sensoren die ze openklappen als de zon schijnt (zo blijft het interieur koeler). En ze worden automatisch ingeklapt als het regent of te hard waait.

Muziek, licht en privacy

Door de klimaatopwarming zitten we vaker op ons terras en daar hoort alle nodige comfort bij, liefst ingebouwd in de zonneluifel: luidsprekers, ledverlichting en een volant-plus screen voor extra schaduw en privacy. Wil je helemaal klaar zijn voor het voorjaar? Kies dan nu al je nieuwe Winsol-zonneluifel en profiteer tot 31 maart 2022 van de acties! Vraag je gratis offerte op maat aan.

Sterkere knikarmen

Als luifels groter en zwaarder worden en intenser gebruikt, dan vraagt dat om aanpassingen, met name aan de knikarmen. Winsol vult daarom zijn gamma aan met twee nieuwe, sterkere knikarmen. De allersterkste gebruikt zelfs ruimtevaarttechnologie.

De nieuwe arm met viervoudige zelf smerende staalkabels zorgt ervoor dat het in- en uitklappen nog soepeler verloopt. Dat verlengt de levensduur van de knikarmen met factor 4.


Ruimtevaarttechnologie

Wil je echt het neusje van de zalm, dan kies je best voor de nieuwe knikarm met geweven Powerband. Die bevat geweven Dyneema, een supersterke kunststofvezel die ook in de ruimtevaart, zeil- en klimsport wordt gebruikt.

Duurzaam en extreem windbestendig

Die Powerband is trouwens veel meer dan een gadget. Hierdoor gaan de knikarmen tot tien keer langer mee. Dat maakt het tot de ideale keuze voor horecazaken die een professionele en duurzame oplossing willen, maar ook voor particuliere gebruikers voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. Een dergelijke zonneluifel kan een oppervlakte tot maar liefst 7×4 meter bereiken en weerstaat aan wind tot 6 Beaufort (krachtige wind).

Ruime keuze in verlichting

Beide nieuwe knikarmen worden volgestopt met comfortsnufjes zoals afstandsbediening, ingebouwde luidsprekers en warm ledlicht. Voor dat laatste kan je kiezen uit (een combinatie van) verschillende oplossingen: licht ingebouwd in de kast, in de voorlijst of in de knikarm. Alle leds zijn optioneel dimbaar en in de Linasol voorlijst kan je zelfs kiezen voor gekleurde leds.

Interesse in een Winsol-zonneluifel? Kom ze ontdekken in een showroom in je buurt of inspireer je via de brochures. Vraag jouw gratis offerte hier aan!