Landelijke Blind Gekocht-keuken met optimaal ruimtegebruik

Architect Bart stak veel tijd en moeite in het energiezuinig maken van de Blind Gekocht-woning van Liese en Iñigo in Brugge. Gelukkig was er nog budget over voor een eenvoudige, maar gezellige budgetkeuken inclusief het gewenste ontbijthoekje.

Voor Liese en Iñigo komt het milieu op de eerste plaats. Daarom ging een groot deel van het renovatiebudget naar energiebesparende ingrepen, zoals nieuw buitenschrijnwerk en ecologische isolatie. Een deel van het huis werd zelfs niet afgewerkt. Dat is wel even slikken voor Liese en Iñigo, maar het is iets wat wel vaker voorkomt bij verbouwingen met een krap budget: een badkamer kan altijd later nog. Maar zouden ze ook moeten koken in de oude, versleten keuken?

De opluchting

Gelukkig werd het keukengedeelte wél aangepakt, want wat is een mens zonder keuken met alle modern comfort? Iñigo is superblij wanneer hij de keuken ontdekt: “Yes yes yes!” Liese kan haar vreugdetranen niet bedwingen: “Oh zo mooi.”

In de kleine, landelijk aandoende keuken ging veel aandacht naar optimaal ruimtegebruik. Leuke details, zoals het glas rond de dampkap, de tegelmuur en het ontbijthoekje maken het ontwerp helemaal af. En ja, hoor: de vaatwasser beschikt over een ecostand, ontdekt Liese. Hier kun je het ontwerp zien in 3D.

Fraaie details

Liese en Iñigo houden van een landelijke, eclectische stijl. De L-vormige keuken met het mooie houtpatroon, de zwarte handgrepen op de kasten en het werkblad in natuursteenlook passen perfect in dat plaatje. Omdat het budget beperkt was, koos de Dovy-keukenconsultant niet voor massief hout, maar voor stevig laminaat met houtlook. En ook het werkblad is niet in echte natuursteen, maar in laminaat. Door de dampkap af te werken met een omkadering van staal en gehamerd glas ontstaat een mooi effect. De diepwarme muurtegels maken de keuken extra gezellig.

Optimaal ruimtegebruik

In een kleine keuken is het essentieel om elke vierkante centimeter optimaal te gebruiken. Dovy-keukens worden op maat gemaakt, ze zijn dus altijd perfect aangepast aan de ruimte waarin ze worden geplaatst. In deze keuken lopen de kolom- en hangkasten helemaal door tot tegen het plafond. In de hoekkast zit een praktisch hoeksysteem met draaiplateaus waardoor alle potten makkelijk bereikbaar zijn. Naast de oven hebben Liese en Iñigo het handige en overzichtelijke kruidenrekje altijd binnen handbereik. En onder de oven kunnen ze onderleggers en ovenschotels kwijt.

Gezellige ontbijthoek

Ook een ontbijthoekje in de keuken stond op het verlanglijstje van Liese en Iñigo. De Dovy-keukenconsultant slaagde erin ook daar ruimte voor te voorzien. Naast de kolomkast is er plaats om ’s morgens te genieten van een kopje koffie. De tegeltjes komen ook hier terug: ze vormen trouwens een verwijzing naar de finoven, de houtkachel in de leefruimte. Op het muurbankje in fineer eik kunnen Liese en Iñigo decoratieve elementen uitstallen.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.