Bespaar op je energiefactuur met een lucht-luchtwarmtepomp

De stijging van de energieprijzen heeft een grote impact. Verwarm je je woning met elektrische toestellen? Dan kies je best voor een energiezuiniger en duurzamer alternatief zoals een warmtepomp. Oude elektrische verwarmingssystemen zijn namelijk enorme energieverslinders.

Kiezen voor een duurzaam en energievriendelijk alternatief ter vervanging van een elektrische verwarming of elektrische boiler is anno 2022 absoluut het overwegen waard. Een warmtepomp is in beide gevallen een uitstekend alternatief met niets dan voordelen. Je kunt een warmtepomp namelijk gebruiken om te verwarmen, om de woning te koelen en om sanitair warm water te produceren. En dat op een bijzonder energie-efficiënte manier.

De lucht-luchtwarmtepomp als energiezuinige vervanger

Een lucht-luchtwarmtepomp is een populaire, flexibele en zuinige oplossing die probleemloos geïnstalleerd kan worden ter vervanging van bestaande elektrische verwarming. In de winter voorziet een lucht-luchtwarmtepomp je woning van warmte en in de zomer houdt ze het binnen aangenaam koel.

Elke kamer is anders

Wil je in de ene kamer een hogere temperatuur dan in een andere? Geen probleem voor de lucht-luchtwarmtepomp van Daikin. De temperatuur is instelbaar per kamer of binnenunit, wat deze warmtepomp erg gebruiksvriendelijk en efficiënt maakt.

Hoe werkt zo’n warmtepomp eigenlijk?

De installatie bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Om de woning te verwarmen, onttrekt de buitenunit warmte aan de buitenlucht en blaast die naar binnen om zo een aangenaam binnenklimaat te creëren. De lucht-luchtwarmtepompen van Daikin zijn bijzonder efficiënt. Ze halen 80 procent van hun energie uit de lucht en hebben voor de overige 20 procent elektriciteit nodig.

Nog minder energie verbruiken?

De hoge efficiëntie van Daikin-warmtepompen maakt ze tot een heel zuinige en uiterst milieuvriendelijke oplossing. Met zo’n superzuinige warmtepomp bespaar je niet alleen flink op je energieverbruik, je draagt ook nog je een steentje bij aan het milieu. Sluit je warmtepomp aan op zonnepanelen en laat ze werken op zelf geproduceerde stroom.

Verwarmen én koelen

Ook tijdens de warme zomermaanden bewijst de lucht-luchtwarmtepomp zijn nut. Als de temperaturen buiten oplopen, functioneert je warmtepomp als airco en zorgt ze ervoor dat je het hoofd koel houdt. De werking van je warmtepomp wordt dan omgedraaid: de warme lucht wordt van binnen naar buiten afgevoerd. Zo zorgt de lucht-luchtwarmtepomp in de zomer voor een fris huis waar het aangenaam vertoeven is, ook op de heetste dagen van het jaar.

De warmtepompboiler, het efficiënte en zuinige alternatief

Is je elektrische boiler aan vervanging toe? En wil je je woning op een efficiënte en zuinige manier van sanitair warm water voorzien? Kies dan voor een warmtepompboiler. Een warmtepompboiler staat voor sterke prestaties, optimaal comfort en een fikse energiebesparing op je energiefactuur. Een warmtepompboiler verbruikt zomaar eventjes drie keer minder elektriciteit dan een gewone elektrische boiler. Warmtepompboilers behoren daarmee tot de voordeligste oplossingen op de markt voor de productie van warm water.

Wil je meer weten over deze verwarmings- en koeloplossingen? Laat je adviseren door de Daikin-experts in het Daikin Experience Center in Gent of in Waver. Reserveer hier je afspraak.